Spring over

Nyt samarbejde skal få 

musikken til at blomstre 

FOF København og BORG Sound indgår nyt partnerskab, som sigter efter at skabe mere musikglæde og styrke det lokale musikmiljø i København. 

Har du prøvet at gå galt i byen, når du har købt musikinstrumenter på nettet? Eller er du måske gået død i videoer på nettet, der prøver at lære dig, hvordan du spiller på dit instrument? Det kan være svært at navigere i onlinejunglen, og derfor har musikbutikken BORG Sound og aftenskolen FOF København indgået et nyt samarbejde. De ønsker at sprede musikalsk glæde, styrke det lokale musikmiljø og få musikken til at blomstre i København.


Første skridt i samarbejdet indebærer, at parterne henviser deres kunder til hinanden, men det har endnu mere potentiale. Både Carsten Mørch-Bentzen, fagkonsulent for musik og sang hos FOF København, og Niels Frederik Andreasen, head of sales hos BORG Sound, er begejstrede for det nye tiltag.


Markedet for instrumenter er en jungle

Carsten Mørch-Bentzen er en af initiativtagerne til det nye parløb mellem BORG Sound og FOF København, og han er meget tilfreds med aftalen. Blandt andet fordi han nu kan hjælpe sine kursister med at finde rundt i markedet for musikinstrumenter, der ifølge ham kan være lidt af en jungle.


Han peger på, at der ikke er mange musikbutikker tilbage i København, hvorfor en stor del af salget i dag foregår online uden råd og vejledning. Derfor glæder han sig til fremover at henvise sine kursister til BORG Sound, hvor de vil få mulighed for at lytte til og spille på et instrument, inden de foretager et køb.


»Jeg er rigtig glad for det her samarbejde, og jeg har et ønske om, at det kan hjælpe vores mange kursister til et godt og trygt indkøb, hvor vejledning og service er i top,« siger han.


Se Carsten Mørch-Bentzen præsentere FOF København


Mere musikalsk glæde

Hos musikinstrumentbutikken BORG Sound tror de på, at de med samarbejdet kan give deres kunder en mere helstøbt oplevelse, hvor vejledning omkring det rigtige instrument går hånd i hånd med kyndig musikundervisning hos FOF København, så teknikken også kommer på plads.


»Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde gode løsninger, både når det kommer til udstyr og undervisning. Samarbejdet med FOF København er med til at sikre, at et nyindkøbt instrument hos os kan blive ved med at give glæde hos kunden. Samarbejdet med FOF København handler jo netop om at sprede musikalsk glæde,« siger Niels Frederik Andreasen, head of sales i BORG Sound.


Udover at sprede musikalsk glæde, betyder samarbejdet også, at man som kunde i BORG Sound ikke bliver overladt til sig selv, når man har købt et instrument. I stedet bliver man vejledt i, hvor man kan lære at bruge sit instrument. Desuden understreger Niels Frederik Andreasen, at samarbejdet også bidrager til det danske musikalske vækstlag:


»Vi ser en utrolig stærk synergi mellem BORG Sound og FOF København, hvor vi sammen kan støtte op om det lokale musikmiljø. Ved at bruge lokale tilbud og handle dansk sikrer vi, at der fortsat kommer til at være musikundervisningstilbud og lokale musikbutikker fremover,« siger han.

Se Niels Andreasen præsentere BORG Sound


I musikkens tjeneste

Denne synergi mærker Carsten Mørch-Bentzens også. Hans mission er at få musikken til at blomstre i København, og han tror på, at samarbejder på tværs bidrager til den sag.


Af den grund går han heller ikke så meget op i, hvad FOF København får ud af det. Han erkender dog, at det vil glæde ham, hvis nogle af BORG Sounds kunder vælger at tage et kursus hos FOF København.


»Det er altid fedt med flere glade musikkursister og mere lyd fra øvelokalerne. Vi er her jo i musikkens tjeneste!« siger han.

Og meget tyder på, at de glade musikkursister godt kan forvente at se endnu mere til det nye samarbejde. Carsten Mørch-Bentzen løfter nemlig slørret for, at de tiltag, der sættes i værk nu, kun er begyndelsen. Ifølge ham ønsker begge parter at videreudvikle samarbejdet og ideerne, og for Carsten Mørch-Bentzen er der et utal af muligheder:


»Hvem ved? Måske vi ender med at lave koncerter, workshops eller noget helt tredje sammen,« siger han.

Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at der også er en god portion velvilje at spore hos BORG Sound:


»Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi har fået skabt kontakt til FOF København, og at vi sammen kan arbejde for at få spredt musikalsk glæde. Vi er ellevilde over, at vi nu kan sende vores kunder trygt videre, hvis de vil prøve kræfter med musikundervisning og opleve, hvor gavnligt det er for deres spil. Vi er helt sikre på, at vi sammen kan gøre noget godt for det danske musikmiljø,« siger Niels Frederik Andreasen, BORG Sound.


Læs mere om FOF Københavns musik- og sangkurser her: www.fof.dk/da/kbh/kurser/musik-og-sang