Spring over

Artikler

RSS
  • Yamahas tilblivelse og udvikling
    marts 20, 2023

    Yamahas tilblivelse og udvikling

    Yamaha blev grundlagt i 1887 af Torakusu Yamaha som blev en pioner indenfor produktion af vestlige musikinstrumenter i Japan. Torakusu var betaget af vestlig videnskab og teknologi, fra han var helt ung. Han begyndte at producere ure og studerede forretning undervejs. Med tiden begyndte Torakusu at reparere medicinsk udstyr, og blev inviteret til at besøge et hospital i Hamamatsu, Japan.
    Læs nu
  • Bag om Orange Scene
    januar 23, 2023

    Bag om Orange Scene

    Hvert år, i slutningen af juni, strømmer tusindevis af mennesker mod Roskilde. Det er altid noget specielt, men i 2022 var det endnu mere specielt, her kunne Roskilde Festival  – efter 2 års pause grundet Covid-19 - endelig åbne portene til det udskudte 50-års jubilæum.
    Læs nu
  • Musikalske samtaler med Thomas Bay
    december 8, 2022

    Musikalske samtaler med Thomas Bay

    I de musikalske samtaler er vi sammen nysgerrige på, hvordan mennesker er forbundet til musikken. I denne episode kan du komme med indenfor i Operaen på Holmen i København, til en spændende samtale om musikken med pianist, kapelmester, producent, skuespiller og sanger Thomas Bay.
    Læs nu
  • Arturia - Passioneret fransk musikteknologi
    december 8, 2022

    Arturia - Passioneret fransk musikteknologi

    Fréderic Brun og Gilles Pommereuil mødtes i starten af 90'erne på Grenoble Institute of Technology, hvor de begge studerede. Brun spillede desuden violin i universitetets orkester som Pommereuil dirigerede. De to fandt hurtigt ud af, at de delte den samme vision: at udvikle teknologi som kan åbne en verden af muligheder for alle, der har interesse i at skabe musik.
    Læs nu
  • Musikkulturens lokale helte
    august 30, 2022

    Musikkulturens lokale helte

    Musik er en vigtig del af vores kulturarv og har alle dage været med til at forme os, som de mennesker vi er i dag. Musikken spiller en stor rolle i vores hverdag, helt uden vi lægger mærke til den – den er der bare.
    Læs nu
  • I studiet med Jærv
    august 29, 2022

    I studiet med Jærv

    I sammenhæng med udgivelsen af deres single ”Er Det Uendeligheden”, som udkom forud for  udgivelsen af albummet, siger Mathias: »Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Da Jærv startede, definerede vi en række søjler for hvordan vi gerne ville have udtrykket til at være. En af de bærende ting i starten var, at der absolut ikke måtte være guitar med i Jærv på nogen måde…«
    Læs nu
  • Dunlop
    august 28, 2022

    Dunlop

    Jim Dunlop’s firma har forsynet musikere med mange fantastiske værktøjer i over 50 år - så meget, at det er næsten umuligt at huske på tiden før. Det begyndte med capo’er, hvor Dunlop stadig er den mest sælgende i verden, og hurtigt derefter begyndte man at lave plektre.
    Læs nu
  • Johannus orgler
    februar 13, 2022

    Johannus orgler

    Hollandske Johannus er kendt for sine enestående orgler til kirker, men bestemt også for sine øveorgler der passer smukt ind i ethvert hjem. 
    Læs nu