Spring over

Elektroniske trommer er en enkel og ideel løsning, for alle trommeslagere, der vil spille trommer, uden at forstyrre deres naboer. Men de gør det også muligt at optage og indspille dine trommer langt nemmere, end med almindelige, akustiske trommer. 


At optage Roland V-Drums kræver eksempelvis meget mindre udstyr og kendskab til indspilning, for at få et fantastisk resultat, og der er mange andre fordele, der også gør, at det er værd at overveje, hvis du skal i studiet, indspille derhjemme eller blot lytte til det, du lige har spillet. 


Der er forskellige måder, hvorpå du kan indspille og optage dit spil gennem Roland V-Drums. Måske du bare lige skal have en hurtig optagelse af det, som du lige har spillet, som en hjælp til din øvning, og så du kan lytte tilbage på dit spil og evaluere, hvor du kan forbedre dig. Eller måske skal du bruge din optagelse i en DAW (Digital Audio Workstation) i kombination med andre lydspor. Det kan også være, at du skal indspille en hel plade eller et helt trommespor til en sang, og sende det til din producer, guitarist, band eller til en samarbejdspartner på den anden side af jorden. Uanset hvad dit behov er, så kan Roland V-Drums være løsningen, både for det professionelle lydstudie, indspilning derhjemme sammen med bandet eller til deling og upload af trommevideoer til sociale medier, såsom YouTube, Facebook, TikTok eller Instagram.


Mulighederne for at indspille og optage afhænger af den specifikke V-Drums-model, og afhængig af, hvad du skal bruge din optagelse til, kan det også være, at du skal bruge en computer eller tablet, med noget indspilningssoftware, såsom Logic, Garageband, Cubase, Cakewalk, Ableton, Sonar, Pro Tools – altså de såkaldte DAWs.

Hvad er formålet?

Når du skal vælge, hvilket V-Drums trommesæt, der pas-ser til dit behov, er det vigtigt at se på, hvilket formål du har. Det er eksempelvis ikke en god idé blot at optage trommernes ”line out”, hvis du skal indspille en sang eller et helt album, da denne metode kun optager et stereospor med alle trommerne, og det vil være vanskeligt at redigere lyd og eventuelle småfejl bagefter. Men er det til en demo eller en ide, så er det rigeligt, og en god løsning. 


Skal du indspille en sang, kan det anbefales at benytte noget studiesoftware (DAW) og indspille via trommemodulets USB-forbindelse. På den måde kan man optage separate spor for hver del af trommesættet, og endda også optage som MIDI. Sidstnævnte gør det muligt at redigere alle lyde, flytte slag, der ikke er helt præcise, og sørge for, at rytmen holdes helt præcis, og hverken bliver for langsom eller for hurtig (quantize). Du kan enten benytte modulets egne lyde (audio) eller benytte trommelyde fra softwareprogrammer, såsom Superior Drummer 3, Addictive Drums eller EZ Drummer (MIDI). I disse programmer ligger der hundredevis af trommesæt, one-shot lyde af enkelte trommer og komplette beats og fills.

Er du social?

Hvis du vil indspille og optage trommevideoer til deling på sociale medier, er det også helt enkelt med Roland V-Drums. Alt det kræver er blot din telefon til at optage video og enten en lille mixer som eksempelvis Rolands GO:Mixer, så du kan optage både lyd og video på én gang, eller et videoredigeringsprogram (iMovie eller lignende), hvor du synkroniserer din lyd med din video, og så er du potentielt den nye stjerne på YouTube.


Roland V-Drums har USB-forbindelse til computer på alle modeller, så det har aldrig været lettere eller hurtigere at optage og indspille trommer. Du har alt der kræves med et Roland V-Drums trommesæt, et enkelt kabel og en computer.

Hvilke muligheder er der?

  • Optage i V-Drums modulet og eksportere til et USB stick som almindelig lydfil med/uden back track
  • AUDIO/MIDI indspilning på din computer via USB-forbindelse og eventuelt et audio/MIDI interface (lydkort)