Spring over

Hvordan tilslutter man nemt XLR-mikrofon til computeren med Shures nyeste løsning

 

Kalder alle podcastere, streamere, og musikere med hjemmestudie: Du kan nu nemt og hurtigt tilslutte din yndlings XLR-mikrofon til din computer med Shures MVX2U, som giver adgang til den smarte MOTIV Desktop App for ultimativ kontrol. Uanset om det er helt nyt for dig at optage på din computer eller om du er en garvet musiker med hjemmestudie, vil den nye MVX2U adapter hjælpe dig med at simplificere dit setup.


Her er alt du skal vide for at komme godt i gang med at bruge din XLR-mikrofon til optagelser og livestreams direkte på computeren.


Hvad er en MVX2U adapter?

 

MVX2U Digital Audio Interface er en enkelt-kanals, kraftfuld XLR til USB-adapter, der giver dig mulighed forubesværet at tilslutte hvilken som helst af dine foretrukne XLR-mikrofoner til dincomputer for ensartet optagelse og streaming af lyd. Du får fuld kontrol over dinlyd med konfigurerbare DSP-funktioner og fuld adgang til ShurePlus MOTIVDesktop App.


Hvilke mikrofoner virker med adapteren?


Både dynamiske og kondensator-mikrofoner fra Shure og alle andre producenter virker med adapteren og app’en. Dynamiske mikrofoner er den type man ofte vil finde på en live-scene eller med et PA-system. De er meget alsidige mikrofoner, som giver gode resultater i både støjende miljøer og som studiemikrofon. En meget populær dynamisk version til både podcast, streaming og musikoptagelse er Shures ikoniske SM7B. En kondensator-mikrofon er derimod den type man ofte finder i professionelle eller hjemmestudier, hvor miljøet er mere kontrolleret, selvom der også findes kondensator-mikrofoner til brug på scenen. Denne type mikrofon er meget sensitiv og opfanger mange diskrete nuancer i lyden. Begge typer mikrofoner har særlige krav for at kunne tilsluttes en PC, som alle mødes af den nye MVX2U. 

  

Hvorfor skal jeg bruge en XLR til USB-adapter?

 

Det er ikke muligt bare lige at tilslutte en traditionel kondensator-mikrofon til din PC uden videre, da disse mikrofoner skal bruge +48V DC-strøm, også kaldet phantom power, for at fungere. Og selvom der findes XLR til USB kabler som kan bruges til at tilslutte en dynamisk mikrofon til din PC, så vil du have meget lav kontrol over dit output. Alt dette løser MVX2U med indbygget phantom power og nem tilslutning med høj kontrol ved brug i sammenspil med MOTIV Desktop App’en.

 

Hvad kan jeg med MOTIV Desktop App’en?

 

Adgang til ShurePlus MOTIV Desktop App’en følger med ved køb af en MVX2U enhed. Med app’en kan du nemt kontrollere din mikrofon for at opnå ensartede optagelser. I Auto Level Mode, som er ideel til nybegyndere, justeres gain automatisk og du kan vælge mellem tre forudindstillede vokal-tone-indstillinger: mørk, neutral og lys lydsignatur. Med Manual Mode, for den mere erfarne bruger, får du fuld kontrol over dit mikrofon-output med konfigurerbare DSP-funktioner, herunder gain, limiter, kompressor, EQ og meget mere. Disse funktioner gør din optagelse meget nemmere at redigere i post-produktion, fordi lyden allerede er optaget med så høj kvalitet i det givne miljø og med den givne mikrofon som overhovedet muligt.


Kan jeg bruge MVX2U til at ændre gain?

 

Ja! MVX2U giver ren gain op til 60dB, hvilket er mere end rigeligt til at forstærke signaler til dynamiske mikrofoner såsom SM7B. Når du bruger enheden i samspil med MOTIV Desktop App’en, kan du enten bruge Auto Level Mode hvor gain justeres automatisk alt efter hvor langt du er fra mikrofonen, eller du kan kontrollere det manuelt i Manual Mode.

 

Shure MVX2U Digital Audio Interface
Livestream med MVX2U

Hvordan virker MVX2U med SM7B mikrofonen?

 

MVX2U er designet med SM7B specifikt i tankerne. Den har 60dB gain tilgængelig, hvilket er mere end rigelig gain til korrekt at understøtte SM7B med klar og velartikuleret lyd. SM7B er den ultimativt mest brugte podcast-mikrofon i verden og er også at finde i mange musikstudier. MVX2U samler både Cloud pre-amp til gain-forstærkning og XLR til USB-adapter i én smart enhed, perfekt til brug med SM7B.

 

Hvordan adskiller MVX2U sig fra en Cloudpre-amp eller andre in-line pre-amps?

 

MVX2U er et USB-interface med en inline pre-amp. Så din lyd vil gå gennem en analog til digital konverter til input direkte i din computer. Hvorimod en Cloud pre-amp eller andre inline pre-amps udelukkende er analoge signalforstærkere til at tage dit mikrofon-input og booste det ud til et højere signaloutput.

 

MVX2U er 24 bit med et sample rate på 48kHz- hvad betyder det?

 

Sample rate refererer til det antal gange i et sekund, der tages en lydprøve. Det er 48.000 gange i sekundet, at din lyd bliver optaget! Bit-antal refererer til antallet af bits i hver prøve, eller hvor informationsrige hver af disse 48.000 lydstykker er. Standard lydsamplingshastigheden er 44,1 kHz og 16 bit for hvad der betragtes som high-definition lyd. Så MVX2U giver dig over HD-standarden for lydkvalitet.

 

Kan jeg bruge mere end én MVX2U samtidigt?

 

Sagtens! Du kan bruge så mange som du har USB-porte og inputs til i din software.


Hvordan kan jeg optage og redigere min optagelse?

 

Når du har tilsluttet din XLR-mikrofon til din PC og brugt MOTIV App’en til at indstille lyden, så din optagelse lyder præcis som du ønsker, kan du bruge din foretrukne software til at optage og redigere din lydoptagelse.