Spring over

Hvad har Paul McCartney, Keith Richards, Eric Clapton, Slash, Jimmy Page, Steve Lukather, Steve Vai og Buddy Guy til fælles? De har samme præference i guitarstenge: Ernie Ball!

Man kender det. Lyden. Følelsen. Stemningen. Når bassen eller guitaren bare kimer klart ind på de helt rigtige toner. En kombination af den dygtige artist, det rigtige instrument og så selvfølgelig strenge af topklasse. Sådan nogle har Ernie Ball, der er én af verdens største pionerer inden for guitar- og bastilbehør. Manden bag successen hedder egentlig Sherwood Roland Ball, og han stiftede selv bekendtskab med instrumenterne i en tidlig alder. Allerede, da han var i starten af tyverne, spillede han professionelt. 


Dog var det ikke Ernies karriere på scenen, der skulle gøre ham til en entreprenør indenfor musikken. Derimod var det hans kærlighed til guitaren. I 1958 åbnede han den første musikbutik i Amerika, der udelukkende fokuserede på guitarer og tilbehør. Et tomrum i branchen. Mange kritiserede ham for valget, for hvordan skulle en butik kun med guitarer nogensinde kunne løbe rundt? Salget gik bedre, end nogen havde kunne håbe, og Ernie kunne inden længe sælge produkter til hele 70 af verdens lange. 


I 1960'erne boomede interessen for guitarspil efter en international rock revival, og Ernie Ball havde travlt som aldrig før. Det var her, han indså, at strenge skulle være hans kald. På dette tidspunkt, blev der ikke produceret særlig mange varierende strengetykkelser og Ernie lagde mærke til, at mange havde svært ved at spille på de tykke af slagsen, som dominerede markedet. Ernie tog derfor en snak med en producent, og fik ham til at lave et specialsæt af tynde strenge, der var mere brugervenlige. Ikke længe efter begyndte han at sælge dem under navnet Slinkeys til både sine kunder og artister også, der hurtigt fik øjnene op for, hvilken stor forskel, det gjorde.

I 1984 køber Ernie Ball det amerikanske guitarband Music Man, og senere i -80'erne overtager Ernies søn Sterling Ball ledelsen og fortsætter med at udvikle strengene samt guitarer og basser hos Music Man. I 2015 udnævnes Ernies barnebarn Brian Ball til ny CEO, mens Sterling fortsat er præsident for firmaet. 


I dag præsenterer Ernie Ball et kæmpe sortiment af ikke alene strenge og volumepedaler men også kabler, guitarremme, plektre, værktøj og stort set alt det, din guitar behøver. Fra San Luis Obisbo i Californien eksporterer Ernie Ball i dag til mere end 135 lande.