Spring over

Jim Dunlop’s firma har forsynet musikere med mange fantastiske værktøjer i over 50 år - så meget, at det er næsten umuligt at huske på tiden før. Det begyndte med capo’er, hvor Dunlop stadig er den mest sælgende i verden, og hurtigt derefter begyndte man at lave plektre. Først fingerplektre og derefter “flade” plektre som de fleste bruger dem i dag. Celluloid, som var det første materiale man brugte, kom i tre tykkelser. Herefter kom de nylonplektre som alle kender, og som stadig er blandt de mest solgte nu til dags. Efter Jazz I, II og III gjaldt det om at finde et materiale der kunne erstatte det skildpaddeskjold som mange havde brugt til at lave plektre af, men som nu var blevet forbudt. Tortex-materialet blev løsningen og blev hurtigt brugt af bands som Metallica, Soundgarden, Nirvana og mange flere. Herefter er der kommet serier som Delrin, Ultex og Primetone, som alle har hver sine unikke features. Det er vildt at tænke på at op mod 90% af alle større navne har brugt Dunlop-plektre til deres koncerter og pladeindspilninger de sidste 30-40 år. 


Efter plektrene lavede man sliderør, hvor man hurtigt fik skabt et komplet sortiment i mange forskellige materialer, hvorefter man fik mulighed for at gå ind i elektronik. Pludselig forsvandt CryBaby-pedalerne nemlig fra markedet og kunder over hele verden var desperate for at kunne skaffe dem. Det lykkedes Dunlop at købe rettighederne til at producere disse, og nu med en meget større nøjagtighed end før i tiden. Jimi Hendrix havde ofte testet fem-seks-syv CryBaby’s før han fandt en han var tilfreds med. Sådan er det heldigvis ikke nu om dage. Som kronen på værket, udvidede man med Hendrix-serien, da man fik lov til at genudgive FuzzFace, UniVibe og Octavio hvor produktionen også var standset.


Det næste skridt var at overtage MXR, hvis første produkter var blevet brugt af Led Zeppelin, Rolling Stones, Van Halen. Hvem kender ikke Distortion+, Phase 90, Dyna Comp og Micro Amp? Fra Dunlop tog over, begyndte der virkelig at ske ting med MXR. Et af højdepunkterne er de mange signaturepedaler som er lavet i samarbejde med musikerne selv. Van Halen, Zakk Wylde, Slash, Dimebag blandt mange andre.

Siden er pedalbyggeren Jeorge Tripps og hans legendariske pedalmærke Way Huge blevet en del af Dunlop-koncernen. Han er en af verdens mest omtalte custom-byggere af pedaler og ud over Way Huge-pedalerne, står han også for udviklingen af mange af Dunlops nye pedaler.


I dag arbejder man stadig med masser af musikere og nyder godt af et kæmpe netværk blandt de aller største navne, som ofte gerne vil have en egen tweeked version af en wah eller en drivepedal. Disse producerer man så, så musikere over hele verden kan få de samme muligheder. Mange kalder Dunlop for et af de sidste ægte rock’n roll-firmaer i verden, og Dunlop arbejder dagligt videre på at leve op til dette.


I BORG Sound er vi glade for at kunne præsentere det kæmpe store udvalg fra Dunlop. Vi mener det er vigtigt for musikere at kunne se de mange mange forskellige ting Dunlop producerer i butikken, så man har en chance for at se hvilke af produkterne der passer til ens behov.