Spring over
Tre festivaler på Sydsjælland du skal tjekke ud!

Tre festivaler på Sydsjælland du skal tjekke ud!

Festivalsæsonen er skudt i gang, og det kan være svært at få et overblik sommerens mange musikalske muligheder og tilbud. Vi sætter fokus på tre sydsjællandske festivaler, der er din tid værd.

Midsommer Festival

For syv år siden blev en ny festival til i villahaverne bag Adelgade 126 i Præstø. Festivalen hedder Midsommer Festival og har på få år bevæget sig fra at være en havefest for byens lokale, til at være en professionel festival med et stort og ambitiøst line-up fra både ind- og udland.

Hele 20 bands og artister står til at gæste festivalen i Præstø i år. Heriblandt danske Katinka, som i 2015 skød ud af det musikalske vækstlag, da de vandt DR’s talentprogram “Karrierekanonen”. Katinka har sidenhen været meget aktive og udgav album i både 2017 og 2018. Du kan forvente høj energi, intensitet og lyrik i verdensklasse, når Katinka indtager baghaverne i Præstø.

Af programmets øvrige kunstnere er Lowly et navn, man ikke skal gå glip af. Bandet leverer drømmende, elektrificeret støjpop, som man kan drømme sig væk i. Kvintetten slog igennem i 2015, hvor de allerede få minutter efter at have spillet på SPOT-festival blev tilbudt en pladekontrakt. Medbring tæppe og læg dig tilrette i den grønne baghave og drøm dig væk til Lowlys sprøde toner.

Sidst skal Faela, festivalens store internationale navn, selvfølgelig ikke glemmes. Det meget internationale band, der består af kunstnere fra Brasilien, England, Spanien, Argentina og Sverige, er kendetegnet ved deres store sangskrivning og højeksplosive liveshows. Vær med og sving hofterne når Faela transformerer havefesten til dansefest.

Ud over de mange koncerter i baghaven, arrangerer Midsommer Festival også koncerter og events uden for havehækken. Blandt andet vil der også være koncert på Præstøs Gamle Rådhus og i Præstø Kirke.

Der er masser af gode grunde til at slå et smut forbi Præstø og besøge Midsommer Festival, når haverne transformeres til festivalplads d. 21 til d. 23 juni. Vi anbefaler at du selv lige tager et kig på line-up’et, da det kun er toppen af isbjerget vi har nævnt her.

Næverland

Efter Næverlands debut i August 2013 er den frivillig-drevne festival vokset støt, og er gået fra et lille lokalt arrangement med små bands og grupper fra omegnen til en festival, der fylder projekthuset JB10 til randen med mennesker, og trækker kunstnere fra nær og fjern til hjertet af Næstved på Jernbanegade 10.

Næverland fik sit egentlige store gennembrud med en kæmpe succes i 2017, hvor det lader til, at festivalen fandt sin identitet med grobund i Næstveds uofficielle titel som Danmarks streetart-hovedstad. Det handlede om undergrundskultur, hip-hop, og graffiti.

Festivalen er non-profit, og er derfor primært drevet af frivillige unge fra lokalområdet og støttet af Mærk Næstved, Ungdomsskolen, Projektlaboratoriet og Ungdomspuljen, som gør, at Næverland, ligesom alle andre arrangementer i projekthuset JB10, er gratis for alle.

Derudover har arrangørerne af festivalen især været gode til at udnytte deres netværk, og kan prale af at have hevet både anerkendte internationale og danske kunstnere til, som blandt andet amerikanske graffiti-ikon Skeme, landskendte Raske Penge, Den Sorte Skole, som spillede på Orange Scene på Roskilde Festival samme år, og den yderst festlige Marvelous Mosell for at nævne nogle enkelte.

Men Næverland byder også på meget andet en sprøde koncerter og graffiti. Festivalen er også kendt for talks, som giver muligheden for at stille spørgsmål og komme tæt på historien bag anerkendte profiler, som har gæstet festivalen, og i 2018 var der endda også live freestyle rap-battles på programmet.

Kunstnerne til Næverland 19’ er ikke offentliggjort endnu, men man kan være sikker på, at Næverland vil byde på en kæmpe fest med masser af urban kultur, og der er simpelthen ingen undskyldninger for ikke at tage sted, da festival er fuldstændig gratis! I år ligger fokuset på jernbanen og togetstationen, som var en af de afgørende platforme for Næstveds store streetart-kultur.

Høst Møn

Høst Møn slår for anden gang dørene op for minifestivalen på Hårbølle Camping på Møn, med direkte adgang til vandet. Den naturskønne festival har fokus på sammenhold og bæredygtighed. Det kommer blandt andet til udtryk ved den faste daglige fællesspisning. Her er menuen sammensat af lokale sæsonbestemte råvarer og serveret med nedbrydeligt bestik, så man kan nyde sit måltid med god samvittighed.

Ud over sammenhold og bæredygthed, har festivalen selvfølgelig også et andet omdrejningspunkt - musikken. Her kan du se frem til minimum 10 koncerter af øverste skuffe. Festivalen har dog kun annonceret halvdelen af programmet endnu, men heriblandt er nogle virkelig spændende navne.

Af de annoncerede navne har vi The Entrepreneures, der lukker og slukker festivalen med “(...) stormflod og mudderskred og brændende biler”, som arrangøren selv skriver på sin hjemmeside. Vi tror ikke at arrangøren lover for meget, da The Entrepreneurs er kendt for deres energirige lydeksplosioner der kan få følelserne til at ryge helt ude på tøjet. Om bilerne rent faktisk bryder i brand, vil vi lade stå hen i det uvisse, men vi anbefaler helt sikkert, at du selv tager ud og finder ud af det!

Forrige artikel Dowina - Guitarer med sjæl

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de vises.

* krævede felter